nldaenetfifrdeitnoplptessv

AEAWil jij de meest up to date informatie krijgen? Wil je de basisvormen voor het lesgeven in water onder de knie krijgen? Wil je jezelf ontwikkelen tot een sterke(re) lesgever? Dan laten wij graag jouw aquafitnessbloed sneller stromen! De opleiding tot AquaFitness Trainer is niet alleen een praktisch gerichte opleiding, maar geeft ook juist de theoretische onderbouwing die nodig is voor het lesgeven op langere termijn. Samen met de trainers van Kataqua doorloop je het traject, die je zelfs op 6 maanden kan afronden, zonder stage lopen en op jouw tempo! Elke cursusdag heeft 3 uur theorie en 3 uur praktijk en bestaat uit verschillende modules:

  • AFT C (Club Trainer): 1 dag, 100% actieve aanwezigheid is vereist
  • AFT B (Basis Trainer): 2 dagen, huiswerk na de eerste dag die wordt getoetst op dag 2. Er is ook een praktijktoets voor diep en ondiep, in lesgeefkleding!
  • AFT A (Advanced Trainer): 2 dagen, er is voorbereiding op de praktijktoets nodig, zelfstudiegedeelte over ' special populations' neemt enkele uren in beslag
  • AFT PRO (Professional): 1 review-dag met theoretisch AEA examen tot ' Aquatic Fitness Professional', de afronding van het traject.

AFT C 2017 07 13 CertificaatWe vragen van elke deelnemer een maximale inzet, hoge motivatie en bereidheid om er echt tijd in te stoppen. Er zijn diverse competenties die we graag samen met de deelnemers willen laten groeien! De slagingskans is dan ook groot, mits de getoonde inzet ruim voldoende is. Heel uitzonderlijk (maar de kans is wel aanwezig) geven we advies om pas na een half jaar door te stromen naar een volgend niveau. We maken dan een individueel plan voor helpen in het opdoen van bijvoorbeeld meer praktijkervaring.

 

lees verder: aquafitnesstrainer CBA+PROquafitnesstrainer CBA+PRO

(ClubTrainer)

Duur:
Eén dag

Voor wie:
In deze training wordt de basis gelegd voor het af en toe eens kunnen invallen als lesgever Aquasport/AquaFitness instructeur. Geen ervaring vereist, is wel een pré. Ook geschikt voor een lesgever Aquasport/AquaFitness instructeur die een update in AquaFitness kan gebruiken.

Lees verder: AquaFitnessTrainer C

(Basic Trainer)

Duur:
Twee dagen

 

Voor wie:
Iedereen die in het bezit is van het AFT C-certificaat en zich verder wil verbreden. Met deze training heb je het minimum om een goede, verantwoorde les te geven op wekelijkse basis.

Lees verder: AquaFitnessTrainer B

(Advanced Trainer)

Duur:
Twee dagen

 

Voor wie:
Iedereen die in het bezit is van het AFT B-certificaat en zich verder wil verbreden. Met deze training heb je de cyclus compleet en heb je een degelijke theoretische onderbouwing voor het geven van goede wekelijkse lessen.

Lees verder: AquaFitnessTrainer A

(Professional Trainer)

Duur:
Eén dag, met examen Voor wie: Iedereen die met succes de AFT A heeft afgerond en de theorie kent.

 

Inhoud:
Op deze reviewdag wordt alles herhaald van AFT C, B en A, worden nog laatste toevoegingen gedaan en word je voorbereid op het AEA examen, die maximaal 3 uur duurt.

Lees verder: AquaFitnessTrainer PRO examen

EVC-traject
voor AquaFitnessTrainer C

Duur:
Ongeveer 4 tot 6u, eigen tijd

Voor wie:
Voor eenieder die een update in AquaFitness kan gebruiken en eerdere competenties heeft verworven door een eerdere scholing.

Lees verder: EVC-traject
Naar boven