AEAWil jij de meest up to date informatie krijgen? Wil je de basisvormen voor het lesgeven in water onder de knie krijgen? Wil je jezelf ontwikkelen tot een sterke(re) lesgever? Dan laten wij graag jouw aquafitnessbloed sneller stromen! De opleiding tot AquaFitness Trainer is niet alleen een praktisch gerichte opleiding, maar geeft ook juist de theoretische onderbouwing die nodig is voor het lesgeven op langere termijn. Samen met de trainers van Kataqua doorloop je het traject, die je zelfs op 6 maanden kan afronden, zonder stage lopen en op jouw tempo! Elke cursusdag heeft 3 uur theorie en 3 uur praktijk en bestaat uit verschillende modules:

  • AFT C (Club Trainer): 1 dag, 100% actieve aanwezigheid is vereist
  • AFT B (Basis Trainer): 2 dagen, huiswerk na de eerste dag die wordt getoetst op dag 2. Er is ook een praktijktoets voor diep en ondiep, in lesgeefkleding!
  • AFT A (Advanced Trainer): 2 dagen, er is voorbereiding op de praktijktoets nodig, zelfstudiegedeelte over ' special populations' neemt enkele uren in beslag
  • AFT PRO (Professional): 1 review-dag met theoretisch AEA examen tot ' Aquatic Fitness Professional', de afronding van het traject.

AFT C 2017 07 13 CertificaatWe vragen van elke deelnemer een maximale inzet, hoge motivatie en bereidheid om er echt tijd in te stoppen. Er zijn diverse competenties die we graag samen met de deelnemers willen laten groeien! De slagingskans is dan ook groot, mits de getoonde inzet ruim voldoende is. Heel uitzonderlijk (maar de kans is wel aanwezig) geven we advies om pas na een half jaar door te stromen naar een volgend niveau. We maken dan een individueel plan voor helpen in het opdoen van bijvoorbeeld meer praktijkervaring.

 

lees verder: aquafitnesstrainer CBA+PROquafitnesstrainer CBA+PRO

(ClubTrainer)

Duur:
Eén dag

 

Voor wie:
In deze training wordt de basis gelegd voor het af en toe eens kunnen invallen als lesgever Aquasport/AquaFitness instructeur. Geen ervaring vereist, is wel een pré. Ook geschikt voor een lesgever Aquasport/AquaFitness instructeur die een update in AquaFitness kan gebruiken.

 

Inhoud:
In deze dag wordt de basis gelegd van werken in en met water voor een zogenaamde ClubTrainer (iemand die af en toe even moet invallen als lesgever Aquasport/AquaFitness instructeur). Naast de fysische watereigenschappen wordt veel tijd besteed aan het leren en combineren van de basisbewegingen (benen en armen). De SWEAT-formule zal worden gebruikt voor het verhogen en verlangen van intensiteit EN het vinden van variatie.

 

Toets:
Er is geen examen, wel wordt 100% actieve deelname verwacht voor het verkrijgen van het certificaat.

 

Doorgroeien:
Na AFT C is het mogelijk om door te gaan met AFT B en zijn er diverse workshops te volgen.

 

Prijs:
Zie overzicht prijzen

 

Data en locatie:
zie rechts of onderaan deze pagina

 

Inschrijven:
Om in te schrijven voor deze opleiding kan een mailbericht gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met vermelding van naam, geboorte datum en mailadres van deelnemer. Vermeld ook gelijk de juiste factuurgegevens inclusief mailadres.

 

(Basic Trainer)

Duur:
Twee dagen

 

Voor wie:
Iedereen die in het bezit is van het AFT C-certificaat en zich verder wil verbreden. Met deze training heb je het minimum om een goede, verantwoorde les te geven op wekelijkse basis.

Lees verder: AquaFitnessTrainer B

(Advanced Trainer)

Duur:
Twee dagen

 

Voor wie:
Iedereen die in het bezit is van het AFT B-certificaat en zich verder wil verbreden. Met deze training heb je de cyclus compleet en heb je een degelijke theoretische onderbouwing voor het geven van goede wekelijkse lessen.

 

Marliesles

Inhoud:
In deze opleidingsdagen leert de lesgever omgaan met de speciale doelgroepen (senioren als hoofdinsteek) en verbreed zich nog meer in de lesgeeftechnieken op de kant. Het werken met materialen op een juiste, verantwoorde manier is een groot deel van de opleiding en er wordt nog dieper ingegaan op het menselijk lichaam om tot een goede, deskundige lesgever te komen.

 

Toets:
Deze training wordt afgesloten met een (kleine) toets, op de tweede dag. Bij het behalen van deze toets, is iemand AquaFitnessTrainer A.

 

Doorgroeien:
Bij het behalen van het certificaat AFT A, kan worden deelgenomen aan het AEA-examen.

 

Prijs:
Zie overzicht prijzen

 

Data en locatie:
zie rechts of onderaan deze pagina

 

Inschrijven:
Om in te schrijven voor deze opleiding kan een mailbericht gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met vermelding van naam, geboorte datum en mailadres van deelnemer. Vermeld ook gelijk de juiste factuurgegevens inclusief mailadres.

(Professional Trainer)

Duur:
Eén dag, met examen Voor wie: Iedereen die met succes de AFT A heeft afgerond en de theorie kent.

 

Inhoud:
Op deze reviewdag wordt alles herhaald van AFT C, B en A, worden nog laatste toevoegingen gedaan en word je voorbereid op het AEA examen, die maximaal 3 uur duurt.

Lees verder: AquaFitnessTrainer PRO examen

EVC-traject
voor AquaFitnessTrainer C

Duur:
Ongeveer 8 tot 10 uur, eigen tijd

Voor wie:
Voor eenieder die een update in AquaFitness kan gebruiken en eerdere competenties heeft verworven door een eerdere (aantoonbare) scholing.

Lees verder: EVC-traject
Naar boven