Update AquaFitness voor zwangeren

Verticaal bewegen in water met zwangeren kent meer voordeel dan we denken... en zwemmen is zelfs soms ongunstig!

Bij het zwemmen...

  • op de buik met hoofd boven water is er een behoorlijke holling in de rug (lenden-regio) te zien. De buik is dan vrij ver opgerekt en gaat ‘hangen’ waardoor ook de buikspieren zullen worden opgerekt (ongunstig voor de linea alba of witte lijn)...
  • met hoofd onder water is er een verandering in aanvoer van de zuurstof, wat het ademhalingsstelsel beïnvloedt. In hoeverre dat de foetus beïnvloedt, is onbekend maar zeker een punt van aandacht! Weet dus wat je doet!
  • of bij het liggen op de rug kan het vena cava syndroom optreden. Hierdoor kan er een tintelend of dof gevoel in de benen ontstaan en ontstaan een ongunstige situatie!

 

Dit en vele andere weetjes komen aan bod in de 'update Zwangeren'. Dankzij gevolgde cursussen bij oa Haylley Pittam en Dr. Renate Tarevnic, kunnen we de laatste onderzoeken van werken in water met zwangeren delen met jullie. Geeft je nog meer inhoud en inzicht!

aquafitness voor zwangeren

 

Let op: minimum AFT C vereist en alleen voor degene die les geven aan zwangeren én dus ervaring hebben in deze aquasport doelgroep.

 

Prijs:
Zie overzicht prijzen

 

Data en locatie:
zie rechts of onderaan deze pagina

 

Inschrijven:
Om in te schrijven voor deze opleiding kan een mailbericht gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met vermelding van naam, geboorte datum en mailadres van deelnemer. Vermeld ook gelijk de juiste factuurgegevens inclusief mailadres.

Naar boven