Waterwennen voor kids met ontwikkelingsbelemmering

(Voorheen: “Leren zwemmen met beperking” of “zwemmen voor speciaal onderwijs”)

Jonge kinderen die vastlopen, vastlopen of trager zijn in de ontwikkeling, daar al dan niet een (geïndiceerde) stoornis in hebben en/of een (blijvende of tijdelijke) beperkingen hebben verdienen een unieke aanpak. Dit kan resulteren in individuele lessen, met een persoonlijk ingericht lesplan, gericht op het leren bewegen in water, op hun eigen niveau. Om de diversiteit aan stoornis(sen) inzichtelijk te krijgen, is het goed om te kijken naar de algemene ontwikkeling van het jonge kind, op verschillende gebieden.

 

Voor wie:
Voor elke lesgever die lesgeeft aan kinderen die misschien een aparte aanpak nodig hebben, kinderen met beperking in de groep hebben, kids tegenkomen met orthopedische problematiek, of lesgeven aan kids met een ontwikkelingsstoornis. Lesgevers die zich willen verdiepen in de uniekheid van elke leerling en daar echt een stap in willen maken.

 

Inhoud:
Er wordt vooral gekeken naar de ontwikkelings-gebieden van het jonge kind, er wordt gekeken naar het algemene proces en besproken waar het vast kan lopen (denk aan bv beeld-spraakstoornissen, maar ook bv motorische beperkingen). Er wordt praktijkgericht gedacht (het overleven in water / inzetten van water als therapie / leren ‘zwemmen’) en met casussen gewerkt om het beeld helder te krijgen. Er wordt veel inzicht gegeven in de mogelijke uitdagingen die deze kinderen met zich meenemen.

 

Data:
Enkel incompany (op locatie)

 

Tijd:
12u effectief (2 dagen, of 4 dagdelen)

 

Prijs:
Zie overzicht prijzen

 

Inschrijven:
Om in te schrijven voor deze opleiding kan een mailbericht gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,

Naar boven